onsdag 16 september 2009

Jag har lagom mycket fritid

Jag och N.F har flera fönster, vi använder dem till att spionera på grannar och förbipasserande. Grannen mittemot är en mycket spännande dam i åttioårsåldern. Hon har många besökare, men de stannar i regel inte längre än fem minuter, och går oftast därifrån med ett brett leende och något i handen. Besökarna är i åldern 17-80 år och har till synes ingenting gemensamt vare sig med grannen eller varandra. Varje gång vår granne går ut sätter hon en lapp på dörren. Vi tror att hon är infödd göterborgare och langare.

Vad gäller förbipasserande brukar vi kommentera det de gör, det får oss att känna gemenskap med dem. Om någon har bråttom hejar vi på dem. Om någon fotograferar in genom rutorna ber vi dem dra åt helvete. Problemet är bara att de inte hör oss särskilt bra.
Därför ska vi skaffa en megafon att fästa på fasaden. På det sättet kan vi kommunicera med våra medmänniskor utan för mycket ansträngning och utan att de kan se vilka vi är om vi skulle säga något mindre snällt. Vi tänker för säkerhets skull sätta upp megafonen på ovan nämnda grannes vägg så att hon blir ansvarig om någon skulle klaga.

/Den goda F.B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar